Adatvédelem

Tartalomjegyzék

magánélet

Ezt az adatvédelmi nyilatkozatot (01.01.1970/121285763 / XNUMX-XNUMX verzió) annak érdekében írtuk, hogy az Ön rendelkezésére bocsássuk az információkat a Általános (EU) 2016/679 adatvédelmi rendelet elmagyarázni, hogy milyen információkat gyűjtünk, hogyan használjuk fel az adatokat és milyen választási lehetőségei vannak Önnek, mint látogatónak ezen a weboldalon.

Sajnos a dolgok természetéből adódóan ezek a magyarázatok nagyon technikailag hangzanak, de megpróbáltuk a legfontosabbakat minél egyszerűbbé és világosabbá tenni.

Automatikus adattárolás

Amikor manapság ellátogat webhelyekre, bizonyos információk automatikusan létrejönnek és tárolódnak, beleértve ezen a weboldalon is.

Ha olyan állapotban látogat el weboldalunkra, mint most, webszerverünk (számítógép, amelyen a webhelyet tárolják) automatikusan menti az adatokat, mint pl

  • a megnyitott webhely címe (URL)
  • Böngésző és a böngésző verziója
  • a használt operációs rendszer
  • a korábban meglátogatott oldal címe (URL) (hivatkozó URL)
  • annak az eszköznek a gazdagépneve és IP-címe, amelyről hozzáférést biztosít
  • Dátum és idő

fájlokban (webkiszolgáló naplófájljai).

Általános szabály, hogy a webkiszolgáló naplófájljait két hétig tárolják, majd automatikusan törlik. Ezeket az adatokat nem adjuk tovább, de nem zárhatjuk ki, hogy illegális magatartás esetén ezeket az adatokat megnézzük.

Adatvédelmi nyilatkozat a használata Google Analytics

Ez a webhely a Google Analytics, a Google Inc. („Google”) webanalízis szolgáltatását használja. A Google Analytics úgynevezett "sütiket", szöveges fájlokat használ, amelyeket a számítógépén tárolnak, és amelyek lehetővé teszik a weboldal használatának elemzését. A cookie által generált információkat az Ön weboldalának használatáról általában az USA-ban található Google szerverre továbbítják és ott tárolják. Ha ezen a weboldalon aktiválják az IP-névtelenséget, akkor a Google előzetesen lerövidíti IP-címét az Európai Unió tagállamaiban vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás más szerződő államaiban. A kivételes esetekben a teljes IP-címet a szerver küldi el
Átadva a Google-nak az Egyesült Államokban és ott rövidítve. A webhely üzemeltetője nevében a Google ezeket az információkat felhasználja a weboldal használatának értékelésére, a webhely tevékenységéről szóló jelentések összeállítására, valamint a weboldal üzemeltetőjének a webhely tevékenységével és az internet használatával kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására. A böngészője által a Google Analytics részeként továbbított IP-címet nem vonják össze más Google-adatokkal. A böngésző szoftverének megfelelő beállításával megakadályozhatja a sütik tárolását; szeretnénk azonban felhívni a figyelmet arra, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja teljes mértékben használni a weboldal összes funkcióját. A következő linkre kattintva megakadályozhatja a Google-t abban, hogy összegyűjtse a cookie által létrehozott és a webhely használatával kapcsolatos adatokat (beleértve az Ön IP-címét is), és hogy ezeket az adatokat a Google feldolgozza. (Https: // tools.google.com / dlpage / gaoptout? hl = de) töltse le és telepítse a rendelkezésre álló böngészőbővítményt.

A felhasználási feltételekről és az adatvédelemről további információt a https://www.google.com/analytics/terms/de.html vagy a https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl= oldalon talál. de. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ezen a webhelyen a Google Analytics kibővült a "gat._anonymizeIp ();" kóddal, annak érdekében, hogy biztosítsa az IP-címek névtelen gyűjtését (ún. IP-maszkolás).

Sütik

Weboldalunk HTTP cookie-kat használ a felhasználóspecifikus adatok mentéséhez.
Az alábbiakban elmagyarázzuk, hogy mik a sütik és miért használják őket, hogy jobban megértsék az alábbi adatvédelmi nyilatkozatot.

Mik is pontosan a sütik?

Valahányszor internetezik, böngészőt használ. Ismert böngészők például a Chrome, a Safari, a Firefox, az Internet Explorer és a Microsoft Edge. A legtöbb webhely kis szöveges fájlokat ment el a böngészőjében. Ezeket a fájlokat sütinek hívjuk.

Egy dolgot nem lehet elvetni kézből: A sütik valóban hasznos kis segítők. Szinte minden webhely sütiket használ. Pontosabban, ezek HTTP cookie-k, mivel más sütik is vannak más alkalmazási területekhez. A HTTP cookie-k olyan kicsi fájlok, amelyeket weboldalunk az Ön számítógépén tárol. Ezek a cookie-fájlok automatikusan a cookie-mappába kerülnek, amely a böngésző „agya”. A cookie egy névből és egy értékből áll. A cookie meghatározásakor egy vagy több attribútumot is meg kell adni.

A sütik bizonyos felhasználói adatokat mentenek el Öntől, például a nyelvet vagy a személyes oldal beállításait. Amikor újra felhívja webhelyünket, böngészője visszaküldi a "felhasználóval kapcsolatos" információkat az oldalunkra. A sütiknek köszönhetően weboldalunk tudja, ki vagy, és felajánlja a megszokott beállításokat. Bizonyos böngészőkben minden sütinek saját fájlja van, másokban, például a Firefoxban, az összes cookie egyetlen fájlban tárolódik.

Vannak első és harmadik féltől származó sütik. Az első féltől származó sütiket közvetlenül a mi oldalunkról, a harmadik féltől származó cookie-kat a partner webhelyek (pl. Google Analytics) hozzák létre. Minden sütiket külön-külön kell értékelni, mivel minden egyes sütik különböző adatokat tárolnak. A süti lejárati ideje szintén néhány perctől néhány évig változik. A sütik nem szoftverek, és nem tartalmaznak vírusokat, trójaiakat vagy más "kártevőket". A sütik sem férhetnek hozzá az Ön számítógépén található információkhoz.

Például a cookie-adatok így nézhetnek ki:

Név: _ga
érték: GA1.2.1326744211.152121285763-9
Használat: A weboldal látogatóinak differenciálása
Lejárati dátum: 2 év után

A böngészőnek képesnek kell lennie a következő minimumméretek támogatására:

  • Legalább 4096 bájt cookie-nként
  • Legalább 50 cookie domainenként
  • Legalább 3000 süti összesen

Milyen típusú sütik vannak?

Az a kérdés, hogy mely sütiket használjuk kifejezetten, az igénybe vett szolgáltatásoktól függ, és az adatvédelmi nyilatkozat következő szakaszaiban tisztázásra kerül. Ezen a ponton röviden szeretnénk megvitatni a HTTP cookie-k különféle típusait.

4féle sütik vannak:

Alapvető sütik
Ezek a sütik szükségesek a weboldal alapvető funkcióinak biztosításához. Például ezekre a sütikre akkor van szükség, amikor a felhasználó betesz egy terméket a bevásárlókosárba, majd folytatja a böngészést más oldalakon, és csak később megy fizetni. Ezek a sütik akkor sem törlik a bevásárlókosarat, ha a felhasználó bezárja a böngészőablakot.

Megfelelő sütik
Ezek a sütik információkat gyűjtenek a felhasználói viselkedésről és arról, hogy a felhasználó kap-e valamilyen hibaüzenetet. Ezenkívül ezeket a sütiket arra használják, hogy mérjék a betöltési időt és a weboldal viselkedését a különböző böngészőkkel.

Célorientált sütik
Ezek a sütik jobb felhasználóbarátséget biztosítanak. Például a megadott helyeket, betűméreteket vagy űrlapadatokat menti.

Reklám sütik
Ezeket a sütiket célzási sütiknek is nevezzük. Ezek testreszabott reklámot juttatnak el a felhasználóhoz. Ez nagyon praktikus, de nagyon idegesítő is lehet.

Amikor először látogat el egy webhelyet, általában megkérdezik, hogy az ilyen típusú sütik közül melyiket engedélyezi. És természetesen ezt a döntést egy cookie is elmenti.

Hogyan törölhetem a sütiket?

Ön maga dönti el, hogy miként és hogyan kívánja használni a sütiket. Függetlenül attól, hogy a sütik melyik szolgáltatásról vagy webhelyről származnak, mindig lehetősége van a sütik törlésére, deaktiválására vagy csak részben történő engedélyezésére. Letilthatja például a harmadik féltől származó sütiket, de engedélyezheti az összes többi sütit.

Ha meg szeretné tudni, hogy mely böngészőben tárolt sütik vannak, ha módosítani vagy törölni szeretné a sütik beállításait, akkor ezt a böngésző beállításaiban találhatja meg:

Chrome: Törölje, aktiválja és kezelje a cookie-kat a Chrome-ban

Safari: a cookie-k és a webhelyadatok kezelése a Safari segítségével

Firefox: Törölje a cookie-kat a webhelyek által a számítógépén tárolt adatok eltávolításához

Internet Explorer: sütik törlése és kezelése

Microsoft Edge: Cookie-k törlése és kezelése

Ha általában nem akar sütiket, akkor beállíthatja a böngészőt úgy, hogy mindig tájékoztassa Önt, ha sütiket kell beállítani. Így minden egyes sütire vonatkozóan eldöntheti, engedélyezi-e a sütit. Az eljárás a böngészőtől függően eltérő. A legjobb, ha a böngésző esetében az utasításokat a Google-ban keresi a „cookie-k törlése Chrome” vagy a „deaktiválja a cookie-k Chrome” keresési kifejezéssel.

Mi a helyzet az adatvédelemmel?

Az úgynevezett "süti irányelvek" 2009 óta léteznek. Azt állítja, hogy a sütik tárolásához az Ön beleegyezése szükséges. Az uniós országokon belül azonban ezekre az iránymutatásokra még mindig nagyon eltérő reakciók vannak. Ausztriában azonban ezt az irányelvet a Távközlési törvény (TKG) 96. cikkének (3) bekezdése hajtotta végre.

Ha többet szeretne tudni a sütikről, és nem zárkózik el a műszaki dokumentációtól, javasoljuk https://tools.ietf.org/html/rfc6265, az Internet Engineering Task Force (IETF) „HTTP-állapotkezelési mechanizmus” nevű megjegyzéskérése.

Személyes adatok tárolása

A weboldalon elektronikus úton nekünk továbbított személyes adatokat, például a nevet, az e-mail címet, a címet vagy más személyes információkat az űrlap vagy a megjegyzés blogba történő benyújtása során, az idővel és az IP-vel együtt mentsük el. A címet csak a megadott célra használják, biztonságosan tárolják, és nem adják tovább harmadik személyeknek.

Ezért az Ön személyes adatait kizárólag azokkal a látogatókkal folytatott kommunikációhoz használjuk, akik kifejezetten felveszik a kapcsolatot, valamint az ezen a weboldalon kínált szolgáltatások és termékek feldolgozására. Az Ön hozzájárulása nélkül nem adjuk tovább az Ön személyes adatait, de nem zárhatjuk ki, hogy ezeket az adatokat jogellenes magatartás esetén megtekintettük.

Ha személyes adatokat e-mailben küld nekünk - ezen a webhelyen kívül -, akkor nem garantálhatjuk az Ön adatainak biztonságos továbbítását és védelmét. Javasoljuk, hogy soha ne küldjön titkosítatlan bizalmas adatokat e-mailben.

Az általános adatvédelmi rendelet szerinti jogok

A GDPR és az osztrák rendelkezései szerint Adatvédelmi törvény (DSG) alapvetően a következő jogok:

  • A helyesbítéshez való jog (GDPR 16. cikk)
  • Törléshez való jog ("az elfelejtéshez való jog") (GDPR 17. cikk)
  • A feldolgozás korlátozásához való jog (GDPR 18. cikk)
  • Értesítéshez való jog - bejelentési kötelezettség a személyes adatok helyesbítésével vagy törlésével vagy a feldolgozás korlátozásával kapcsolatban (GDPR 19. cikk)
  • Az adatok hordozhatóságához való jog (GDPR 20. cikk)
  • Kifogáshoz való jog (GDPR 21. cikk)
  • Annak joga, hogy ne vonatkozzon kizárólag automatizált feldolgozáson alapuló döntés alá - ideértve a profilalkotást is (GDPR 22. cikk)

Ha úgy gondolja, hogy az adatainak kezelése megsérti az adatvédelmi törvényt, vagy az adatvédelmi igényeit bármilyen más módon megsértették, panaszt tehet a felügyeleti hatóságnál, amely Ausztria adatvédelmi hatósága, amelynek weboldalát megtalálhatja a https://www.dsb.gv.at/ find.

A látogatók viselkedésének értékelése

A következő adatvédelmi nyilatkozatban tájékoztatjuk Önt arról, hogy értékeljük-e és hogyan értékeljük a webhely látogatásának adatait. Az összegyűjtött adatok kiértékelése általában névtelen, és nem következtethetünk személyére ezen a weboldalon tanúsított magatartásából.

Az alábbi adatvédelmi nyilatkozatban többet megtudhat arról, hogyan lehet kifogást emelni a látogatási adatok elemzésével szemben.

TLS titkosítás https-rel

A https-t használjuk az adatok biztonságos továbbítására az interneten (adatvédelem a technológia tervezésén keresztül GDPR 25. cikk (1) bekezdés). A biztonságos interneten történő adatátvitelhez használt TLS (Transport Layer Security) titkosítási protokoll használatával biztosíthatjuk a bizalmas adatok védelmét. Az adatátvitel ezen védelmének használatát felismerheti a böngésző bal felső sarkában található kis zár szimbólum és az internetes cím részeként a https (a http helyett) séma használata.

Hírlevél adatvédelmi nyilatkozat

Ha feliratkozik hírlevelünkre, továbbítja a fenti személyes adatokat, és feljogosítja a számunkra a jogot, hogy e-mailben kapcsolatba lépjünk Önnel. A hírlevelünkre való feliratkozáskor csak a mentett adatokat használjuk fel, és nem adjuk tovább.

Ha leiratkozik a hírlevélről - erre a linkre minden hírlevél alján található -, akkor töröljük az összes adatot, amelyet a hírlevélre való regisztráció során mentettünk.

Forrás: AdSimple® SEO együttműködve bauguide.at